Välkommen Niklas!

Då är det klart!
Låt oss presentera vår senaste rekrytering till förbundet och vår nya medarbetare Niklas Boström som med start i april kommer att jobba som struktur och jämställdhetsutvecklare för våra föreningar! Niklas kommer att utgå från Stockholm men med hela Sverige som arbetsplats.

Förbundet är väldigt peppade och för att vi redan nu ska få en bild av vem Niklas är ställde vi några snabba frågor!

– Hur ser din Skate-bakgrund ut?

Jag började åka skateboard -96 och mina största inspirationskällor var Elissa Steamer och Doney Barley efter att jag sett Welcome to hell. Efter det kollade jag mycket på Kareem Cambell också. Fram till 2003 åkte jag ganska oavbrutet och hängde så mycket jag kunde i Obsan. (Spegeldamm vid Stadsbiblioteket i Stockholm). Efter 2003 blev det mindre åkande och annat tog över men sen 2012 har jag varit tillbaka på brädan igen med en större passion än jag någonsin haft tidigare.

– Vad jobbar du med idag?

Jag jobbar som utbildare och idrottsansvarig på Stiftelsen Friends. Det innebär att jag hjälper skolor och idrottsföreningar, idrottsförbund och andra idrottsrelaterade verksamheter att skapa trygga och jämlika miljöer för barn och ungdomar.

– Vad ser du mest fram emot i jobbet som struktur- & jämställdhetsutvecklare

Att få jobba med skateboard på heltid och att möta alla föreningar och hjälpa till att utveckla deras verksamheter strukturellt och så att vi skapar en skatescen istället för två. Idag upplever jag att det finns en scen för tjejer och en för killar och jag vill vara en del i utvecklingen att vi blir en integrerad skatescen som är öppen för alla.

– Vilka är Stockholm Skateboard Collective?

Vi är en intresseförening som jobbar efter visionen om ett skateboardanpassat Stockholm istället för ett skatestoppat. Vi har utgångspunkt i Obsan och att få bort de järnrör som sitter där nu och förstör känslan av att åka där. Vi för i dagsläget dialoger med olika förvaltningar, politiker och byggprojekt kring att bygga in spots i befintlig stadsutveckling för att varken skateboardåkare eller andra kan se att det är gjort för att åka skateboard på. Det ska alltså vara ett naturligt spot men med syfte att bli skejtat från start.

– Bästa skateminne?

Det är alla sessions där jag och dem jag brukar åka med har pepp som ger oss energi och magiska kvällar. Även en tour i Skåne när jag var femton då bryggeriet var nytt och Helsingborgs skatehall hade mer hål i golven än yta att åka på:). Det var min första tour och det var väldigt spännande att testa alla spots och skateparker jag bara sett i tidningar och på Egde TV innan.

– Har du marmelad under eller över osten på din smörgås?

Under osten helt klart, oklart varför dock. Får testa över, kanske blir en uppenbarelse kring marmeladmackor 🙂

Tack Niklas och välkommen!

[Fotot på Niklas är tagen på Siaröfortet]

Mer om